Повече от декар са унищожените от багер дюни на къмпинг

...
Повече от декар са унищожените от багер дюни на къмпинг
Коментари Харесай

Повече от декар са унищожените дюни на къмпинг „Смокиня”

Повече от декар са унищожените от екскаватор дюни на къмпинг „ Смокиня”. Това е открила инспекцията на екоинспекцията в Бургас.

Геодезическо снимане на разораната предпазена територия е открило, че най-вече са засегнатите бели дюни, които са и най-ценни. Малка част от унищожените местообитания попадат в концесията на плажа. Повечето са в частни парцели.
Повдигнаха обвинявания на двама за унищожените дюни до „ Смокиня ” Третият арестуван – 18-годишен възпитаник, който е бил в багера, не е измамен под отговорност
" Ще се свържем с научни организации, които ще ни посъветват по какъв метод може това местообитание в по-кратък период да бъде възобновено ", изясни Тонка Атанасова от къмпинг „ Смокиня”.

Екоинспекцията ще сезира полицията и за останалите каравани в къмпинга, които се намират върху дюни. До момента са открити трима извършители.

Припомняме, че прокуратурата повдигна обвинявания на двама от арестуваните за унищожаването на дюните – на посочения от прокуратурата за подстрекател и на багериста, заравнил терена. На третия арестуван – 18-годишен възпитаник, който е бил в багера, не бе измамен под отговорност. Наказанието за заличаване на дюни е до 3 години затвор и санкция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР