Повече от час продължи срещата на ръководството на ТД на

...
Повече от час продължи срещата на ръководството на ТД на
Коментари Харесай

След протеста: НАП-Варна представя исканията на бизнеса пред ръководството си

 Повече от час продължи срещата на управлението на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна с представители на бизнеса, участващи във вчерашния митинг, състоял се пред постройката на дирекцията. Около 300  индивида, скандирайки " Оставка “, бяха обкръжили постройката на Национална агенция за приходите и упорстваха за среща, на която да бъдат чути техните претенции.

" Нашият митинг не е с политическа устременост. Ние търсим разговор, за решение на икономическите си проблеми “, бяха първите думи на Мартин Сотиров, ръководител на Сдружението на заведенията в България за Варна.

На срещата бяха сложени главните претенции на протестиращите. Да бъде  отсрочено влизането в действие действието на Наредба Н-18 до изчистване на всички съществени проблеми, касаещи използването й, както и съставяне на работна група за разискване опциите за въвеждането на диференцирана ставка на Данък добавена стойност за храните на 9%, каквато е практиката в страните от Европейския съюз.

Директорът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Варна, госпожа Милена Колева, изслуша и тримата представители на бизнеса и пое уговорката да показа техните претенции на управлението на Националната организация за приходите.

" Много държа на правилните връзки. Винаги съм подготвена да вземам участие във всевъзможни полемики. Отзовавам се на всички предложения от страна на бизнеса. Ежегодно, преди разкриване на летния сезон, при нас се организира среща с туристическия отрасъл, с който постоянно сме водили градивен разговор. Защото по този начин би трябвало да се вземат решение проблемите, а не с експанзия и принуждение “, сподели госпожа Колева при привършване на срещата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР