Повече от час продължи дебатът за съдбата на инсталацията за

...
Повече от час продължи дебатът за съдбата на инсталацията за
Коментари Харесай

Намалиха капитала на инсинератора за изгаряне на болнични отпадъци

Повече от час продължи дебатът за ориста на инсталацията за изгаряне на болнични боклуци в Общинския съвет на Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Част от съветниците се оповестиха срещу изваждането на активите от комерсиалното сдружение и предложиха общината да направи опит да го съживи и сама да стартира да печели от него. 

По предложение на Тодор Стоилов от Българска социалистическа партия ще се сътвори комисия, с присъединяване на общински съветници, самостоятелни оценители и медии, които да ревизират положението на обекта.

Владимир Кисьов подсети, че се чакат Планът за възобновяване и Зелената договорка и е допустимо общината да получи грант оттова, с цел да развие активността. 

заяви, че сега " Александровска болница " осъществя свръхпечалба от изгаряне на всевъзможни медицински боклуци, в случай, че оборудването там е на 20 години. " Такъв вид оборудване ще сложи нашият град в центъра на утилизиране на подобен вид боклуци " - съобщи Колев. 

добави, че ще бъде благополучен, в случай че този инсинератор се осъществя до края на моите мандати. " Общината може да потвърди, че може да ръководи. Да прояви мощ на ръководство. Много неприятно е усещането, че страната и общината са неприятен собственик " - аргументира се той. 

Зам.-кметът изясни, че по остарели планове общината би трябвало да даде 12 милиона, с цел да възвърне предприятието. Експертът Таня Юриева от икономически отдел на община Пловдив напомни предисторията и уточни, че има два разновидността за публично-частно сдружение: или общината да взе участие като концедент с апортна вноска или обектът да се даде непосредствено на концесия. 

Кметът уточни, че няма неприятно общината да печели, без да влага пари. Съобщи, че преди коронавирус пандемията в Пловдив са идвали представители на австрийска компания, която е разгледала инсинератора за възможна концесия. 

28 съветници гласоподаваха със " за ", 8 " срещу ", 4 " въздържал се " капиталът на " Инсинератор Пловдив " ЕООД да бъде понижен посредством изваждане на активите и връщането им в благосъстоятелност на общината.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР