Повече от 99% от смъртните случаи на заразените с коронавирус

...
Повече от 99% от смъртните случаи на заразените с коронавирус
Коментари Харесай

99% от жертвите на коронавируса в Италия са имали предишни медицински проблеми

Повече от 99% от смъртните случаи на инфектираните с ковид в Италия са на хора, които са страдали от други медицински проблеми. Това открива изследване на основан в Рим здравен институт, осведоми Блумбърг.

На фона на бързото разпространяване на ковид в страната, италианският министър председател Джузепе Конте обмисля удължение на националната карантина до началото на април, заяви ежедневникът „ Ла Стампа “. Италия се трансформира в най-голямото огнище на вируса в Европа, като към днешна дата в страната има повече от 35 хиляди доказани случаи на COVID-19.

Новото изследване може да ни даде по-добра концепция за аргументите за по-високата от междинното смъртност в Италия. В страната смъртността от COVID-19 е към 8%

Базираният в Рим институт е анализирал медицинските данни на 18% от смъртните случаи от ковид в страната и е открил, че единствено 3 жертви, или 0,8% от изследваната база, нямат предходна патология. Почти половината от жертвите са страдали от най-малко три предишни болести, а към една четвърт са имали един или два съществени медицински казуса.

Повече от 75% от жертвите са имали високо кръвно налягане, а към 35% диабет. Една трета са страдали от сърдечни болести.

Средната възраст на умрелите от COVID-19 в Италия е 79,5 години. Към вторник, 17 март, единствено 17 души на възраст под 50 години са умряли от болестта. Всички жертви в Италия под 40-годишна възраст са мъже, които са имали съществени медицински проблеми.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР