Повече от 900 състезатели от 62 страни ще вземат участие

...
Повече от 900 състезатели от 62 страни ще вземат участие
Коментари Харесай

Над 900 гребци от 62 държави ще участват в Световното първенство в Пловдив

Повече от 900 състезатели от 62 страни ще вземат присъединяване в Световното състезание по гребане за мъже и дами, което ще се организира от 9 до 16 септември в Пловдив, оповестява уеб сайтът на Международната федерация (FISA). Те ще си разпределят оценките в 14 олимпийски, 6 неолимпийски и 9 дисциплини за хора с увреждания.

Шампионатът ще бъде кулминационната точка на бурния сезон в мъжкия скиф, през който двукратният олимпийски първенец Махе Драйсдейл (Нова Зеландия) беше надвит от сънародника си Роби Менсън, който идва в Пловдив като любимец. Той обаче ще има сериозна конкуренция в лицето на набиращия скорост Оливер Зейдлер от Германия, който се пребори за място на шампионата със международния първенец за мъже до 23 години от 2016 година Тим Оле Наске.

В женския скиф Жанин Гмелен от Швейцария доминираше събитията през сезона и наподобява като безспорен любимец. Основни нейни съпернички ще са Санита Пуспър от Ирландия и австрийската Магдалена Лобних.

На двойка без рулеви при мъжете присъединяване са декларирали представители на 25 страни, като сезонът досега демонстрира изравнени сили. Отделните надпревари бяха извоювани от олимпийските първенци от Хърватия – братята Валент и Мартин Синкович, Том Мъри и Майкъл Брейк от Нова Зеландия и Якоб Поразжил и Лукаш Хелезич от Чехия. Резултатите на братята Онфроа от Франция също демонстрират опция за офанзива на купата.

При дамите на двойка без рулеви с най-сериозна поръчка за златен орден са Кери Гоулър и Грейс Прендъргаст от Нова Зеландия, които обаче ще би трябвало да се оправят с конкуренцията на канадките Кайли Филмър и Хилъри Джансенс, американките Виктория Опиц и Джана Дуън и европейските първенци Дениса Тилвеску и Мадалина Береш от Румъния.

Олимпийската шампионка от 1996 година и 2000 година Екатерина Карстен ще се състезава в четворка скул в екипажа на Беларус. В изявление за „ Ройтерс “ тя декларира, че задачата й е да остане в гребането за Олимпийските игри в Токио през 2020 година, което ще бъде нейно осмо присъединяване на Олимпиада. В Пловдив огромната съперничка на нашата Румяна Нейкова ще бъде на 46 години.

" Би било прелестно да завърша кариерата си с орден от Олимпийски игри. Това би било супер, съвършеният завършек на кариерата ми. Но към момента не знам. Важното е да остана здрава в идващите две години. Засега не се усещам изтощена, макар възрастта. Резултатите ми през тази година не са най-хубавите, само че се доближават до тях. В добра форма съм ", разяснява Карстен, която има и шест международни трофеи в кариерата си.

След като не съумя да си извоюва място в мъжкия скиф, настоящият олимпийски първенец в дисциплината Махе Драйсдейл от Нова Зеландия ще гребе на четворка скул.

С максимален тим в Пловдив идва Съединени американски щати. 27 американски лодки са подали поръчка за присъединяване, в това число 7 в дисциплините за хора с увреждания. Парагребците ще се състезават за втора година в класическата отдалеченост от 2000 м.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР