Повече от 90% от пътя вече е изминат в преговорите

...
Повече от 90% от пътя вече е изминат в преговорите
Коментари Харесай

Русия очаква нови преговори по иранската ядрена програма до края на месеца

Повече от 90% от пътя към този момент е изминат в договарянията за възобновяване на иранската нуклеарна договорка, само че остава да се решат няколко политически чувствителни въпроса. Това съобщи Михаил Улянов, непрекъснат представител на Русия в интернационалните организации във Виена в изявление за вестник " Комерсант " в неделя.

Улянов прецизира обаче, че няма право да разкрива детайлности за договарянията, само че един от въпросите е опцията да се повтори обстановката, зародила по време на администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп. " Американците се базират на обстоятелството, че тяхното законодателство не разрешава да се дават никакви гаранции ", акцентира непрекъснатият представител на Руската федерация.

Политиката на оптимален напън от Съединени американски щати обаче може да докара до тъкмо противоположни резултати от предстоящите от основателите му. Той означи, че новата администрация на Съединени американски щати е подготвена да се откаже от тази процедура, само че единствено в границите на съглашения за възобновяване на договорката, предвиждащи анулация на глобите в подмяна на връщането на Иран до цялостното осъществяване на нуклеарните му отговорности.

Според Улянов, договарянията по иранската нуклеарна стратегия може да се възобновят не по-рано от 10 дни, а може би даже по-късно. " Изхождаме от предпоставката, че колкото по-скоро се възобновят договарянията, толкоз по-добре. Мисля, че това ще се случи не по-рано от 10 дни, може би по-късно, сподели той. Улянов разясни, че досега никой не може да каже сигурно по кое време тъкмо ще се случи това . Това може да се разбере: преди малко е определен нов президент в Иран, идва нов екип, който се нуждае от време, с цел да реши. Въпросът е извънредно изострен за иранското общество и за заведението. Има разгорещени диспути. Така че не е изненадващо ", изясни дипломатът.
 Иран чака глобите на Съединени американски щати по нуклеарната стратегия да отпаднат
Иран чака глобите на Съединени американски щати по нуклеарната стратегия да отпаднат

Но новата администрация на определения косервативен президент към този момент среща спънки

Според него това стартира да провокира известно неспокойствие измежду останалите договарящи. " Разбираемо е също, тъй като престоя на новите съглашения в неопределеност за толкоз дълго време не носи изгода за идеята ", добави непрекъснатият представител на Руската федерация.

На 20 юни договарящите по иранската нуклеарна договорка си взеха отмора от работата, с цел да проведат съвещания в столиците си и да се приготвят за последния кръг от съвещания. Както означи непрекъснатият представител на Русия, съглашението за възобновяване на нуклеарната договорка е в обсега.

В края на юни, генералният секретар на Организация на обединените нации да анулира глобите против Иран , както беше контрактувано при сключването на нуклеарната договорка през 2015 година
 Байдън се зарече Иран в никакъв случай да не се снабди с нуклеарно оръжие
Байдън се зарече Иран в никакъв случай да не се снабди с нуклеарно оръжие

Никога нямало да позволи сходно нещо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР