Повече от 90% от гласоподавателите са казали, че подкрепят независимостта

...
Повече от 90% от гласоподавателите са казали, че подкрепят независимостта
Коментари Харесай

Огромното мнозинство иракски кюрди са гласували за независимост

Повече от 90% от гласоподавателите са споделили, че поддържат независимостта на района Иракски Кюрдистан, демонстрират първи резултати, оповестени от изборната комисия в Ербил късно нощес, съобщи ДПА.

Избирателната интензивност на вчерашния избор е била над 72%, добави комисията. Окончателните резултати от референдума се чакат до три дни.

След гласуването кюрди честваха до късно през нощта по улиците на Ербил, столицата на Иракски Кюрдистан, където се чуваха автомобилни клаксони, развяваха се кюрдски флагове.

Правителството на Ирак няма да води договаряния с районното държавно управление в Иракски Кюрдистан за резултатите от "противоконституционния " референдум за самостоятелност, съобщи министър председателят Хайдер ал Абади, представен от Ройтерс.

"Ние не сме подготвени да обсъждаме или да водим разговор за резултатите от референдума, тъй като той е противоконституционен ", сподели Абади в тирада, излъчена нощес по малкия екран.

Президентът на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани споделя, че референдумът не е обвързващ и задачата му е да даде на неговото държавно управление мандат да договаря с Багдад и прилежащите страни за отцепването от Ирак на следения от кюрди регион.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР