Повече от 9 000 000 се очаква да достигнат чуждестранните

...
Повече от 9 000 000 се очаква да достигнат чуждестранните
Коментари Харесай

Над 9 000 000 чуждестранни туристи в България за 2018 г.

Повече от 9 000 000 се чака да доближат задграничните туристи, посетили България през 2018 година Това сподели в изявление за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че над 8 000 000 са туристите за миналите 10 месеца от тази година, което е растеж от 6%, а до края на 2018 година
Министър Ангелкова заяви, че приходите от интернационален туризъм са над 4 милиарда евро и ще се усилят до края на годината. По думите й, Българското европредседателство е асъдействало за известността на страната ни. Тя добави, че провокациите пред, които е изправен секторът, са доста, само че за идната година са заложени редица планове за възстановяване на предлаганите услуги.
„ Предстоят ни промени в закона за туризма. Отделно от това извънредно значимо за летният ни туризъм е ръководството на морските плажове. Надявам се и там да срещнем поддръжката и разбирането на народните представители, с цел да може Министерството на туризма да прави своята работа. Продължаваме да работим в посока извършване на целите заложени в нашата управническа стратегия и да работим за това да продължим да понижаваме административната тежест за жителите и за бизнеса. Разбира се, ще продължим да изпълняваме повишеният надзор, с цел да може да подсигуряваме, че настояванията на закона се съблюдават. Също по този начин доста огромно предизвикателство за нас е, че на фона на предложенията, които насочат обособените страни към туристите ние би трябвало да запазим устойчивостта на нашите дестинации “, изясни българският министър на Туризма.
Николина Ангелкова сподели, че продължава работата по общия балкански план, в който вземат участие 11 страни. А Програма „ Дунав “ дава изключителната опция да бъдат осъществени начинания и по нея, с цел да се усъвършенстват взаимоотношения, туризмът и културата в тази предпочитана област.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР