Повече от 8000 души бяха спасени изпод развалинитеБроят на загиналите

...
Повече от 8000 души бяха спасени изпод развалинитеБроят на загиналите
Коментари Харесай

Над 3400 души са загинали в Турция

Повече от 8000 души бяха избавени отдолу под руините

Броят на починалите при мощното земетресение, което раздруса Турция и Сирия, надвиши 5000 души, сочат публични данни, а спасителите към момента търсят оживели под отломките.

Най-малко 3419 души са починали в Турция и 1602 в следените от държавното управление и бунтовниците елементи на Сирия, с което общият брой на жертвите доближи минимум 5021, оповестиха публични лица и медицински източници, представени от БГНЕС.

Сутринта на 6 февруари в Югоизточна Турция бе записано земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер, което съгласно президента Реджеп Тайип Ердоган е най-силното от 1939 година насам.

Турският вицепрезидент Фуат Октай съобщи, че повече от 8000 души са избавени вследствие на напъните за търсене и избавяне след мощното земетресение в разнообразни райони.

" Повече от 8000 души бяха избавени отдолу под руините, а броят на срутените здания е 5775 ", сподели Октай пред кореспонденти.

Турският вицепрезидент добави също, че влизането на транспортни средства в областите Хатай, Кахраманмараш и Адъяман е прекратено за 48 часа, като се изключи тези, които доставят артикули, свързани с бедствието.

Президентът Ердоган разгласи народен печал до 12 февруари в това число.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР