Повече от 800 търсещи убежище пристигнаха във Великобритания с малки

...
Повече от 800 търсещи убежище пристигнаха във Великобритания с малки
Коментари Харесай

Мигрантите през Ламанша достигнаха нов пик

Повече от 800 търсещи леговище дойдоха във Англия с дребни лодки във вторник, което е най-високият дневен брой от края на 2022 година . Това усилва напрежението върху премиера Риши Сунак преди националните избори на 4 юли, предава Ройтерс.

Според предварителни данни от вътрешното министерство на Англия, във вторник са пристигнали 882 мигранти, като общият брой за годината надвишава 12 300 . Последният път, когато дневният брой беше по-висок, беше през ноември 2022 година, когато 947 мигранти дойдоха в един ден.

Сунак, който изостава доста зад опозиционната Лейбъристка партия в социологическите изследвания, е заложил на своята водеща политика за " прекъсване на лодките " и ограничение на противозаконната миграция . Централната част от тази политика е, с цел да се сътвори възпиращ резултат за мигрантите, които употребяват дребни лодки за прекосяване от Франция.

Планът обаче към момента не е влезнал в действие заради по-ранното привикване на изборите. Лейбъристката партия, която води с към 20 точки в социологическите изследвания, е декларирала, че ще отстрани политиката за депортиране в Руанда, в случай че пристигна на власт. Вместо това, те оферират основаването на Командване за гранична сигурност , която ще сплоти чиновници от полицията, вътрешното разузнаване и прокурори, с цел да работят с интернационалните организации за прекъсване на трафика на хора.

Планът за депортиране на мигранти в Руанда беше разгласен като част от напъните на държавното управление на Сунак да се оправи с възходящия брой незаконни мигранти. беше подписано за да се попречва потреблението на рискови направления през Ламанша и да се ограничи незаконната миграция. Идеята е мигрантите, които идват нелегално във Англия, да бъдат трансферирани в Руанда, където ще се преглеждат техните молби за леговище.

и както във Англия, по този начин и. 

Англия има намерение да стартира на 23 юли, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на правосъдни документи.

Правителството ще предприеме този ход, макар че спорната скица зависи от на премиера Риши Сунак на идните избори.

Политиката за изпращане на пристигнали във Англия търсещи леговище в Руанда е крайъгълен камък в програмата на Сунак, само че заради законови и парламентарни спънки тя по този начин и беше осъществена до момента.
 Сунак поставя таван на имиграцията във Англия, в случай че бъде избран отново
Сунак поставя таван на имиграцията във Англия, в случай че бъде избран отново

Консервативната партия обаче се чака да претърпи най-голямата си изборна загуба от повече от век
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР