Повече от 80% от японците вярват, че правителството трябва да

...
Повече от 80% от японците вярват, че правителството трябва да
Коментари Харесай

Повечето японци искат правителството да компенсира бизнеса за мерките срещу коронавируса

Повече от 80% от японците имат вяра, че държавното управление би трябвало да компенсира компаниите, които са спрели работа в отговор на ограниченията за битка с ковид в Токио и други елементи на страната, демонстрира социологическо изследване на Kyodo News.
 Над 5000 са към този момент случаите на ковид в Япония
Над 5000 са към този момент случаите на ковид в Япония

Не се регистрира спад на новозаразените макар изключителното състояние

По време на четиридневното изследване 80,4 на 100 от интервюираните са декларирали, че министър председателят Шиндзо Абе и държавното управление са закъснели с решението си да разгласят изключително състояние в Токио, Осака и други пет префектури.

Като отражение на тази рецензия доверието към кабинета на Абе е спаднало с 5,1% до 40,4 на 100. 43 на 100 не утвърждават ръководството на Абе.

82% от респондентите са уверени, че държавното управление би трябвало да компенсира компаниите в подмяна преустановяване на активността им за попречване разпространяването на вируса. 12,4 на 100 са на мнение, че не е нужно да се подкрепя бизнесът.
 В Япония публично оповестиха изключително състояние поради ковид
В Япония публично оповестиха изключително състояние поради ковид

Ще е в действие за интервал от към един месец

Според въведените ограничения до 6 май губернаторите на префектурите могат да изискат от компаниите да спрат работа, макар че не е наложително.

Запитани дали новите случаи на инфектирани ще намалеят по време на изключителното състояние, единствено 26,5 на 100 дават отговор позитивно, до момента в който 68,9% не считат, че ще се случи.

В Япония има повече от 7300 инфектирани с ковид и 123 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,7 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 111 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,87 млн. случая и над 115 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 434 000.
 Япония приготвя тласъци за близо 1 трилион $ поради ковид
Япония приготвя тласъци за близо 1 трилион $ поради ковид

Обявяват изключително състояние в Токио и 6 други префектури

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР