Повече от 80 души, заразени с коронавируса, са диагностицирани в

...
Повече от 80 души, заразени с коронавируса, са диагностицирани в
Коментари Харесай

Сиропиталище за момичета в Киев пламна от COVID-19

 Повече от 80 души, инфектирани с ковид, са диагностицирани в сиропиталище в Киев, съобщи на ексклузивен брифинг кметът на града Виталий Кличко, представен от ТАСС.

" В Дарницкото сиропиталище за девойки през днешния ден бе доказано болестта при 81 души. Първоначално бе открит инфектиран чиновник, след което бяха направени проби на всички възпитанички и личен състав на дома ", сподели той.

В частност, бяха доказани с ковид 53 възпитанички на възраст от 7 до 35 години, а измежду личния състав болестта е открита при 26 дами и двама мъже. Трима чиновници са приети в болница, а другите са под домашна самоизолация.

" Заразените възпитанички на това институция са в приемливо положение и получават здравна помощ в сиропиталището. В момента Дарницкото сиропиталище за девойки е изцяло затворено под карантина ", съобщи Кличко.

Кметът заяви, че по отношение на това огнище на болестта в столицата ще бъдат тествани за ковид още седем профилирани институции.

Според данни на здравното министерство към тази заран броят на записаните случаи на ковид в страната е достигнал 17 330 души. Починалите от болестта до момента са 476 души, а броят на оздравелите е 4473, отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР