Повече от 80 души сред които огнеборци, военни и горски

...
Повече от 80 души сред които огнеборци, военни и горски
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара в Родопите, включи се и Кугар ВИДЕО

Повече от 80 души измежду които огнеборци, военни и горски чиновници не престават да се борят за преодоляването на горски пожар в региона на село Добростан.

Водени от своя професионализъм и борбеност, показвайки изключителна неустрашимост и непрестанни старания, смелите мъже съумяха да локализират и да спрат разпространяването на огнената буря.

И през днешния ден в гасенето се включи вертолет Кугар с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили.
От ранните часове на неделния ден досега, летателната машина е направила 14 облитания над мястото на пожара. Теренът е извънредно сложен и недосегаем.

Следствие напразно и турбулентните въздушни течения, фронтът на пожара трансформира посоката си. Поради това ликвидирането му изисква обилни сили и средства. Изсъхналите листа, треви, клони и шубраци са леснозапалими и чувствителни даже от слаби източници на запалване. Основен проблем в региона на пожара е насъбраната по земята торфена маса, която тук-там доближава дълбочина от към 50-60 см.

Търкулнали се горящи шишарки също могат елементарно да станат причина за разпространяването на огъня.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР