Повече от 80 делегации от цял свят взеха участие в

...
Повече от 80 делегации от цял свят взеха участие в
Коментари Харесай

Швейцария иска да настани Русия на масата за преговори

Повече от 80 делегации от целия свят взеха присъединяване в конференция в Давос, отдадена на предложенията на Украйна за реализиране на дълготраен мир , така наречен.

Съгласието по главните правила за спокойно решение на такова необятно ниво може да помогне за това един ден Русия да седне на масата за договаряния, съобщи в неделя швейцарският външен министър Игнацио Касис . Той настоя също и Китай да се включи в диалозите.

Сред най-високопоставените политически фигури, които се чака да участват в Давос, са министър председателят на Китай Ли Цян и френският президент Еманюел Макрон , само че и двамата не бяха част от конференцията за Украйна.

Според Касис, Китай, който не взе присъединяване в първата конференция, също би трябвало да се включи, доколкото е допустимо. Външният министър на Швейцария смята обаче за позитивен факт и окуражаващо това, че страните от групата на БРИКС и разрастващи се стопански системи като Бразилия, Индия, Саудитска Арабия и Южна Африка поддържат отворени каналите за връзка с Москва.

Колкото повече страни вземат участие, освен от Запада, само че и от целия свят, толкоз по-вероятно е да се откри креативно решение , сподели Игнацио Касис.

Швейцария прави обаче констатацията, че нито една от страните към момента не е подготвена да направи отстъпки. Затова и към момента има да се извърви дълъг път, преди да бъде открито спокойно решение, а Игнацио Касис предизвестява, че има още доста работа.

Припомняме, в първите месеци на войната, когато към момента се търсеше подобаващ медиатор за мирни договаряния, Швейцария беше измежду спряганите благоприятни условия като страна с безпристрастен статут и даже . Заради финансовата и филантропична поддръжка, която Швейцария оказва на Украйна, както и поради, Русия .

Според изказването на швейцарското Министерство на външните работи, оповестено предходната седмица, задачата на конференцията се явява " довеждане докрай на договарянията на равнище съветници по национална сигурност за правилата за реализиране на нескончаем и обективен мир в Украйна ". Това е четвъртата такава среща, проведена по формулата на мира, препоръчана от Украйна в 10 точки. Днес Андрий Ермак при откриването съобщи , че предходните пъти са разисквани първите пет точки, а в този момент следва разискването на останалите, измежду които са и извеждането на съветските войски от интернационално приетите граници на Украйна.
 Давос 2024: Двете войни, технологии и световната фрагментация
Давос 2024: Двете войни, технологии и световната фрагментация

В Давос стартира конференция с присъединяване на към 80 страни

Украйна разчита на провеждането в бъдеще на огромен интернационален конгрес , където международните водачи да утвърдят общите правилото на урегулиране на войната.

Представители на Русия на срещата по традиция няма , доколкото и Москва не признава украинската формула на мира, отговаряйки й с тезата за признание на, което значи и изключване на окупираните от съветската войска области на Украйна, където и сега са фронтовите линии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР