Повече от 770 от блокираните в стоманодобивния завод "Азовстал" в

...
Повече от 770 от блокираните в стоманодобивния завод "Азовстал" в
Коментари Харесай

Русия: 771 души се предадоха от Азовстал

Повече от 770 от блокираните в стоманодобивния цех "Азовстал " в Мариупол бойци от полка "Азов " са се предали през последните 24 часа . Това съобщи ТАСС, базирайки се на информация от представителя на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков.

"През последните 24 часа от блокирания металургичен комбинат "Азовстал " в Мариупол се предадоха в плен 771 бойци от националистическото поделение "Азов ". От 16 май общо в плен са се предали 1730 бойци, в това число 80 ранени ", сподели Конашенков. Всички нуждаещи се от болнично лекуване получават помощ в медицински институции в Новоазовск и Донецк, посочи той.

Повече от половината украински бойци, които бяха блокирани в стоманодобивния цех в Мариупол, към този момент се намират в плен , съобщи ДПА, базирайки се на изявление от през днешния ден на сепаратисткия водач Денис Пушилин пред съветска държавна телевизия.

Преди началото на евакуациите Москва беше споделила, че в бункери на територията на огромния стоманодобивен цех са се окопали към 2500 души, а по информация от украински източници там е имало към 1000 души, само че изказванията не бяха подкрепени от самостоятелни източници , отбелязва ДПА. Все още не е ясно дали Москва ще се съгласи да да замени бойците за съветски военнопленници, както се надяват украински публични представители.

Международният комитет на Червения кръст съобщи, че е записал "стотици " украински военнопленници, които са напуснали стоманодобивния цех "Азовстал " в Мариупол , съобщи Асошиейтед прес.

Той заяви през днешния ден, че регистрациите на украинските военнопленници, измежду които са били и стотици ранени бойци, са почнали във вторник по силата на съглашение сред Русия и Украйна . Процесът на регистрация, който продължава и през днешния ден, включва записване на персонални данни като име, дата на раждане и непосредствен родственик, с цел да може Червеният кръст да поддържа връзка с роднините на военнопленниците. Организацията цитира правила от Женевската спогодба, съгласно които на Червения кръст би трябвало да бъде разрешено да беседва с военнопленниците "без очевидци " и да ги посещава без "неоснователни ограничавания ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР