Повече от 700 разследващи агенти и 150 испански полицаи участваха

...
Повече от 700 разследващи агенти и 150 испански полицаи участваха
Коментари Харесай

Масови арести и обиски в апартаменти за дрога в Барселона

Повече от 700 проверяващи сътрудници и 150 испански служители на реда участваха в крупна интервенция против наркотрафика в североизточната самостоятелна испанска област Каталуния през днешния ден. При акцията бяха задържани минимум 55 души. В Туитър каталунската полиция уточни, че броят на задържаните не е финален.

Обискирани са 40 жилището, употребявани от трафиканти на опиати в центъра на Барселона, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, Тези жилища са били превърнати в места за продажба и консумация на хероин и други опиати.

По време на интервенцията служителите на реда и сътрудниците са били подкрепяни от хеликоптер, летящ над града.

Няколко улици в кварталите Бари готик и Равал в центъра на основния град на Каталуния бяха блокирани от полицейски камиони, до момента в който въоръжени служители на реда с маски охраняваха акцията.

Полицаи изнесоха от постройките кутии с дрога, пред очите на съседите и на туристи, които незабавно започнаха да вършат фотоси, означават организациите.

Местните поданици в двата квартала, желани от туристи, от години се оплакват че празни жилища, станали благосъстоятелност на банки и капиталови фондове след рецесията с недвижими парцели през 2008 година, са употребявани от наркотрафикантите.

Според локални хора, увеличението на тези места, наречени " наркописос " (апартаменти за наркотици), е довело до увеличение на кражбите от туристи и от локални търговци. Извършват ги наркомани, с цел да си набират пари за дрога. През последните две години преди днешната интервенция управляващите са разтурили над 100 такива жилището и са арестували 139 души, свързани с наркотрафик.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР