Повече от 700 палестинци са били убити през нощта при

...
Повече от 700 палестинци са били убити през нощта при
Коментари Харесай

Повече от 700 убити през нощта при израелски атаки, твърдят официални лица в Газа

Повече от 700 палестинци са били убити през нощта при израелски въздушни набези против Газа, съгласно палестински чиновници, най-високият брой на жертвите за 24 часа, откогато Израел стартира да бомбардира обсадена територия по-рано този месец.

Израелската войска съобщи във вторник, че е блъснала повече от 400 „ цели на Хамас “ и е умъртвила десетки бойци на Хамас при офанзивите и предизвести, че ще отнеме време, с цел да реализира задачата си за заличаване на палестинската формация.

< h2 class= " more-on__heading " > Продължавайте да четете лист от 3 детайла Изгледът: Нова епоха на взаимност за палестинската идея Какво знаем за израелските пленници, взети от Хамас, и тяхното освобождение? „ Те бомбардираха моите ангели “: палестински татко губи три деца в израел края на списъка

Израел стартира нахлуване против Газа, откакто бойци на Хамас убиха минимум 1400 души при изненадваща офанзива против Южен Израел на 7 октомври.

Министерството на здравеопазването в Газа, което се ръководи от Хамас, сподели, че минимум 5791 палестинци, в това число 2360 деца, са били убити при израелското нахлуване.

Общо 704 души са били убити единствено през предходните 24 часа, заяви министерството във вторник.

Говорителят на министерството Ашраф Ал-Кидра сподели, че това е най-големият брой смъртни случаи за 24 часа през двете седмици на израелските бомбардировки.

„ Хиляди фамилии бяха неотложно разселени; просто е цялостен с отломки и парчета на всички места “, сподели Юмна ЕлСайед от Ал Джазира, репортаж от Газа.

„ Можете да чуете звука на дронове и израелски самолети в небето. Всички споделят, че всички усещат, че към този момент няма безвредно място на Стрип, където да бъдете.

Израелската войска сподели, че е умъртвила трима заместник-командири на Хамас при офанзивите.

Свидетели и здравни чиновници споделиха, че доста от въздушните набези са блъснали жилищни здания, някои от тях в южната част на Газа, където Израел е споделил на цивилните да се приютят.

Една нощна офанзива изравни четириетажна жилищна постройка в южния град Хан Юнис, убивайки минимум 32 души и ранявайки десетки други, споделиха оживели пред организация Асошиейтед прес.

В град Газа минимум 19 души бяха убити, когато въздушна офанзива удари къщата на семейство Бахлул, съгласно оживели, които споделиха, че още десетки хора са останали затрупани. Работници извадиха минимум две деца от рухналата постройка.

Камиони за помощ

В допълнение към бомбардирането на територията, Израел прекъсна достъпа до храна, вода, медикаменти и гориво в „ цялостна блокада “.

Повече от 40 медицински центъра са спрели работа заради дефицита и вредите, породени от бомбардировката, сподели представителят на здравното министерство.

Няколко камиона с филантропична помощ минаха от Египет към Газа от неделя, само че Организация на обединените нации предизвести за „ филантропична злополука “, в случай че доставките на помощ не се усилят доста.

Джереми Лорънс, представител на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида (OHCHR), сподели: „ Помощта, която се възобнови от Египет през уикенда, е единствено капка в морето от това, от което се нуждаем. “

Горивото, което беше пропуснато от доставките заради съглашението с Израел, беше от решаващо значение, сподели Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток (UNRWA).

„ Горивото е извънредно незабавно, тъй като без гориво самите камиони не могат да се движат “, сподели представителят на UNRWA Тамара Алрифай. „ Без гориво генераторите не могат да създават електричество за лечебни заведения, за пекарни и за завода за обезсоляване на вода.

Хуманитарните организации на Организация на обединените нации обявиха във вторник, че са били „ на колене “, призовавайки за гладко влизане на помощ в Газа.


 

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР