Повече от 700 мигранти бяха спасени в Атлантическия океан край

...
Повече от 700 мигранти бяха спасени в Атлантическия океан край
Коментари Харесай

Испания спаси повече от 700 мигранти

Повече от 700 мигранти бяха избавени в Атлантическия океан край испанските Канарски острови. Съобщава се обаче и за починали.

Това оповестява в събота CNN, като цитира испанската незабавна помощ.

247 души са били на борда на една лодка, 238 на друга и 254 на другите две. 

Броят на хората, пристигнали на архипелага до момента тази година, се приближи до върха за всички времена, маркиран през 2006 година

Бреговата защита сподели, че също по този начин е разкрила две мъртви тела измежду избавените от четири лодки във водите край Ел Йеро , най-малкият и най-западен от Канарските острови.

Други двама души са умряли по-късно в болница , сподели испанската гражданска армия, която също е взела участие в спасяването, при което дами и деца са били измежду избавените.

Броят на идващите неотдавна скочи, защото по-мекото време и по- спокойните морета от септември насам направиха по-осъществими опитите за към момента рисково прекосяване от Африка.

Министерството на вътрешните работи на Испания заяви в четвъртък, че общо 30 705 мигранти без документи са достигнали Канарските острови през първите 10 месеца на тази година, което съставлява нарастване от 111% по отношение на същия интервал на 2022 година
 Над 8560 мигранти дойдоха за 2 седмици на Канарските острови
Над 8560 мигранти дойдоха за 2 седмици на Канарските острови

Испания се бори с рекордден мигрантски напън, сходно на Гърция и Италия

Архипелагът се намира на към 100 км от западния бряг на Африка. Неговите седем острова се трансфораха в съществена дестинация за мигранти от Сенегал и други африкански страни, опитващи се да доближат Испания, в търсене на по-добър живот.

Испанското държавно управление съобщи, че ще сътвори в допълнение незабавно настаняване за към 3000 мигранти във военни казарми, хотели и хостели.
 Лайен идва на о. Лампедуза, с цел да инспектира мигрантския напън
Лайен идва на о. Лампедуза, с цел да инспектира мигрантския напън

Италия се бори с невиждан брой пристигнали по море тази година

Припомняме, че тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР