Повече от 700 хиляди ученици ще прекрачат прага на 2349

...
Повече от 700 хиляди ученици ще прекрачат прага на 2349
Коментари Харесай

Първият звънец ще бие за над 700 000 ученици

Повече от 700 хиляди възпитаници ще прекрачат прага на 2349 учебни заведения на 15 септември. Те ще бъдат посрещнат над 70 000 учители , разгласи министър-председателя акад. Николай Денков по време на брифинг, на който участва просветният министър проф. Галин Цоков, транспортният му сътрудник Георги Гвоздейков и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

„ На едносменен режим са 90% от учебните заведения в България. Възможността за прекосяване и на останалите е обвързвана с няколко значими плана по разнообразни стратегии, които стартират от тази образователна година “ , сподели просветният министър проф. Галин Цоков.

Най-важният е обвързван с Националния проект за възобновяване и резистентност в рамките, на който стартира строителството на 8 нови учебни здания, добави той. Наред с това към 116 просветителни институции – детски градини и учебни заведения, ще бъдат главно ремонтирани или разширени.

Министър Цоков посочи, че с помощта на признатия бюджет за 2023 година са заложени две капиталови стратегии с общ бюджет от почти половин милиард лв., ориентирани точно към строителство и ремонт на здания на детски градини и учебни заведения, както и строителство и ремонт на спортни салони и площадки. В едната от тях – програмата на държавното управление за градеж на детски ясли и градини, се отделят 240 млн. лв. , като задачата е да се построят най-малко 30 нови детски ясли и детски градини, както и най-малко 40 учебни заведения с условия за образование на едносменен режим.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР