Повече от 700 американски историци призоваха за импийчмънт и отстраняване

...
Повече от 700 американски историци призоваха за импийчмънт и отстраняване
Коментари Харесай

Повече от 700 историци призоваха за импийчмънт на Тръмп

Повече от 700 американски историци приканиха за импийчмънт и премахване на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, написа " Гардиън ".

" Ние сме американски историци, отдадени на проучването на предишното на нашата страна ", написа в отворено писмо на историците, оповестено в Medium, " които заключиха, че Доналд Тръмп е нарушил клетвата си " да пази Конституцията на Съединени американски щати.

В сряда Камарата на представителите на Съединени американски щати ще гласоподава две обвинявания против Тръмп. Те са свързани със корист с власт и възпрепятстване на следствие на Конгреса. Обвиненията се чака да бъдат утвърдени и в Сената да стартира развой през януари, където се чака Тръмп да бъде оневинен.

Бившият президент на Съединени американски щати Ричард Никсън подаде оставка през 1974 година преди да бъде отхвърлен от власт, до момента в който Андрю Джонсън и Бил Клинтън бяха упрекнати в долната камара (импийчмънт), надлежно през 1868 година и 1999 година, само че по-късно бяха оправдани в Сената.

Писмото е в съгласуваност с Project Democracy, организация, която през предишния месец излезе с сходно писмо, под което се подписаха повече от 500 професори по право.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР