Повече от 6800 чуждестранни наемници от 63 държави са били

...
Повече от 6800 чуждестранни наемници от 63 държави са били
Коментари Харесай

Повече от 6800 чуждестранни наемници са били вербувани от Киев

Повече от 6800 задгранични наемници от 63 страни са били вербувани от Киев от началото на специфичната интервенция, сподели пред кореспонденти представителят на съветското министерство на защитата, Игор Конашенков.

Според формалния представител на съветското министерство на защитата множеството наемници са пристигнали от Полша – 1717 души. " Около 1500 наемници са пристигнали от Съединените щати, Канада и Румъния. По 300 души от Обединеното кралство и Грузия. 193 души са пристигнали от следените от Турция региони на Сирийската арабска република ", добави той.

Въоръжените сили на Руската федерация са унищожили досега 1035 задгранични наемници, броят им понижава и сега възлиза на 4877 души.

„ Още 912 наемници отхвърлиха да вземат участие във военни дейности и избягаха от страната “, сподели Конашенков.

Той напомни, че задграничните наемници нямат статут на бойци по интернационалното филантропично право.

„ Те пристигнаха в Украйна, с цел да печелят, като убиват славяни. Затова най-хубавото, което ги чака, е наказателна отговорност и дълги присъди в пандиза “, сподели Конашенков. Около 400 задгранични наемници, множеството от тях от Европа и Канада, са обкръжени, защото са в състава на украинска формация в цех Азовстал. Повечето от тях са жители на европейски страни, както и на Канада, сподели Конашенков. По-рано военното ведомство заяви, че радиовръзката сред екстремистите в Мариупол е била на шест непознати езика. „ В случай на по-нататъшна опозиция всички те ще бъдат унищожени “, акцентира генерал-майорът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР