Повече от 6000 литра алкохол, който е бил превозван в

...
Повече от 6000 литра алкохол, който е бил превозван в
Коментари Харесай

На ГКПП „Дунав мост–Русе“: Задържаха 6000 литра вино и коняк заради нарушение на транзитния режим

Повече от 6000 литра алкохол , който е бил транспортиран в нарушаване на директен режим , са задържали митничарите от Търговско дружество „ Митница-Русе “ при инспекция на излизащ от страната товарен автомобил.

На 1 март в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост–Русе “ за инспекция е бил отклонен товарен автомобил с непозната регистрация , пътуващ към Полша . Водачът е показал документи, от които било видно, че транспортира акцизни артикули – вино и коняк , както и че товарът е подложен под режим „ пренос “ . В директните документи е било вписано друго транспортно средство , с което стоката е влезнала от Турция, друго от товарният автомобил, явил се на излаз от страната.

Установено е, че товарът дава отговор на документите , само че защото стоката е била претрупана на друго транспортно средство в нарушаване на режим „ пренос “, то акцизните артикули с общо количество 6090 литра , включително 5850 литра вино /1300 кашона по 6 бутилки по 0,750 литра/ и 240 литра коняк /80 кашона по 6 бутилки по 0,500 литра/ са арестувани и работата по случая продължава. Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество „ Митница-Русе “ на съображение член 242а от Наказателен кодекс.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР