Повече от 600 тайванци, арестувани в чужбина в последните години,

...
Повече от 600 тайванци, арестувани в чужбина в последните години,
Коментари Харесай

Стотици тайванци са екстрадирани в Китай, вместо в родината си, твърди доклад

Повече от 600 тайванци, задържани в чужбина в последните години, са депортирани в Китай, вместо в родината си. Това сочи нов отчет на правозащитната организация Safeguard Defenders, съгласно която практиката се употребява за " подкопаване на суверенитета на Тайван " , съобщи BBC.

Екстрадиранията са се случили сред 2016 и 2019 година Според организацията те се употребяват за усилване на въздействието на Китай в чужбина, а тайванците, изпратени в страната, нямат корени и фамилии там и са изложени на риск от гонене и тежки нарушавания на правата на индивида.

В отчета се твърди, че няколко страни нарушават интернационалните закони при депортирането, като Испания и Кения са екстрадирали най-вече тайванци в Народната република.

Не е предоставена информация за ориста на тези хора, само че Safeguard Defenders отбелязва, че най-малко двама от тях са поднасяли обществени извинения по китайската телевизия.
 Китай към Съединени американски щати: Не си правете илюзии за Тайван
Китай към Съединени американски щати: Не си правете илюзии за Тайван

Щатите са най-важният интернационален покровител на острова

Организацията също по този начин акцентира случай от 2016 година в Кения, когато управляващите там опазиха решението си да изпратят група китайци и тайванци - някои от които оправдани - в Китай, заради неналичието на дипломатически връзки на африканската страна с Тайван.

В рамките на политиката " Единен Китай " Пекин упорства всяка страна, която желае да откри дипломатически връзки с Китай, първо да прекъсне формалните си такива с Тайван. Това докара до дипломатическа изолираност на Тайван от интернационалната общественост.

Островът, който се счита за самостоятелна страна, от дълго време упорства жителите му, задържани в чужбина, да бъдат връщани на негова територия. Китай обаче преглежда Тайван като своя провинция.
 Съединени американски щати с предизвикателство към Китай: Поканиха Тайван на формален конгрес
Съединени американски щати с предизвикателство към Китай: Поканиха Тайван на формален конгрес

Събитието ще бъде тест за задачите на Байдън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР