Повече от 60 пилоти от Румъния, Гърция, Турция, Русия, Австралия,

...
Повече от 60 пилоти от Румъния, Гърция, Турция, Русия, Австралия,
Коментари Харесай

Парапланеристи от седем страни се събират в Шумен

Повече от 60 водачи от Румъния, Гърция, Турция, Русия, Австралия, Австрия, Швейцария, Италия и България са подали поръчки за присъединяване на интернационално съревнование по парапланеризъм " BenFly Shumen XC Open 2018 ", което ще се състои от 22 до 28 юли в Шумен. Това заяви за Българска телеграфна агенция Беньо Петков от спортния клуб " BEN FLY ", уредник на надпреварата.

Желаещите да вземат участие в конкуренцията, могат да се записват до на следващия ден вечер на уеб страницата му в интернет или на място на 22 юли.

Идеята на уредниците е през всичките спортни дни водачите да създадат допустимо най-дълги прелети от Шуменското плато, като през последния ден резултатите им ще се сумират и ще бъдат отличени най-хубавите.

Състезанието се организира от 10 години. През 2017 година са осъществени шест цялостни летателни дни с ежедневни прелети от 150 до 200 километра. Националният връх на България от 350 километра също е изработен от старт на платото, означават уредниците.

Шуменското плато е локация, известна с многото на брой и елементарно налични стартове за упражняване на парапланеризъм. Ориентацията на стартовите площадки разрешават хвърчене при разнообразни направления напразно. Комбинацията на плато с низина е рядко срещана и е причина за дълги прелети. Много от водачите са подобрили персоналните върхове в Шумен. В рамките на един месец има регистрирани повече от 50 прелета от над 200 километра. Локацията подрежда страната ни в топ 5 на равнинния парапланеризъм, допълват уредниците.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР