Повече от 60% от испанците са притеснени от перспективата за

...
Повече от 60% от испанците са притеснени от перспективата за
Коментари Харесай

Испанците са притеснени от включването на крайнодесните във властта след изборите

Повече от 60% от испанците са обезпокоени от вероятността за съдружно държавно управление, включващо крайнодясната партия " Вокс " съгласно изследване, оповестено по-малко от две седмици преди в страната, съобщи " Гардиън ".

Проучването на " Ипсос ", извършено за испанския вестник " Ла Вангуардиа ", откри, че 42.1% от интервюираните са доста обезпокоени от концепцията " Вокс " да споделя властта с консервативната Народна партия (НП), до момента в който 18% са много обезпокоени.

Последните изследвания сочат, че Национален парк е напът на 23 юли, само че може да се наложи да образува коалиция с " Вокс ", с цел да доближи безусловно болшинство от 176 места в 350-местния Конгрес на Испания.
Изборите, които в началото трябваше да се проведат в края на годината, бяха придвижени напред във времето, откакто ръководеното от социалистите съдружно държавно управление на премиера Педро Санчес на районните и общински избори през май.

Санчес предизвести, че алиансът на Народната партия и " Вокс " ще обърне напредъка, реализиран от неговото държавно управление във връзка с равенството, правата и околната среда, и упрекна Национален парк в вдишване на " политиките и позициите на " Вокс ".

Социалистическият водач се надява, че неговата партия и новият ляв алианс " Сумар " ще привлекат задоволително гласоподаватели, с цел да изградят лична ръководеща коалиция.

 Испанският министър председател и противникът му организираха безреден ефирен избирателен спор Испанският министър председател и противникът му организираха безреден ефирен избирателен спор

Проучването на " Ипсос " откри, че 26% от респондентите са доста обезпокоени от концепцията за държавно управление на социалистите и " Сумар ", до момента в който 15% са много обезпокоени.

Въпреки настояването, че Национален парк е дясноцентристка, умерена партия, нейният водач Алберто Нунес Фейхоо даде знак, че е отворен за национална коалиция с " Вокс " и Национален парк към този момент подписа съглашения с крайнодясната партия за взаимно ръководство на доста градове, както и на областите Кастилия и Леон, Валенсия и Естремадура.

Както Национален парк, по този начин и " Вокс " неведнъж са подлагали на критика държавното управление на малцинството на Санчес за зависимостта му от баските и каталунските партии, подкрепящи самостоятелност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР