Повече от 60 мили от бреговата ивица на Пуерто Рико

...
Повече от 60 мили от бреговата ивица на Пуерто Рико
Коментари Харесай

Пуерто Рико обяви извънредно положение заради загубата на земя

Повече от 60 благи от бреговата линия на Пуерто Рико са се отдръпнали навътре в страната. Това сочи изследване на университета на Пуерто Рико на процесите по ерозия на крайбрежията.Основната причина за загубата на земя са бурите, в това число един от най-мощните урагани в последните години – Мария. Експерти предизвестяват, че бъдещите стихии ще бъдат по-мощни и ще се случват по-често. До юли 2018 година ерозия е открита в 40% от плажовете на Пуерто Рико, а образуването на пясъчни наноси – в 60% от плажовете.
От 80-те години на предишния век пристигам на плажа Оушън Парк и в този момент гледката не е като преди.
Йохана Алместика – туристка 

Губернаторът на Пуерто Рико разгласи изключително състояние за битка с влошаващата се ерозия на крайбрежията.

Властите сочат като причина промените на климата.
Нареждам на Департамента по естествените запаси в съдействие с общините, съвета по обмисляне и други обществени и частни субекти, да направи списък на необитаемите парцели, изоставени или разрушени здания по нашето крайбрежие. Създаваме и комисия за акомодация и резистентност поради ерозията на крайбрежията.
Педро Пиерлуиси – губернатор на Пуерто Рико 

Правителството е заделило 105 милиона $ за осъществяване на десетки ограничения за компенсиране на загубата на земя и ограничение на последствията от нея. Ще има релокация на семейства, основаване на изкуствени рифове, засаждане на мангрови дървета и прибавяне на пясък към плажните линии.Пуерто Рико, който е американска територия, има близо 1200 км брегова линия, а две трети от 3.2-милионното население живеят в крайбрежните зони. От тези хора над 20% населяват региони с висок риск от наводнения. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР