Повече от 60 000 души са изчезнали в Мексико в

...
Повече от 60 000 души са изчезнали в Мексико в
Коментари Харесай

Войната с наркокартелите в Мексико: Повече от 60 000 души са изчезнали за 13 г.

Повече от 60 000 души са изчезнали в Мексико в последните 13 години. Черната статистиката стартира от 2006 година, когато управляващите оповестиха по този начин наречената Война с наркокартелите, написа Риа новости, представена от БГНЕС.

До края на 2019 година описът с безследно изчезнали е повишен с над 60 000 имена, като това над 97% от всички изчезнали в последните 55 години.

Шокиращите числа изнесе министъра на вътрешните работи Алехандро Енсинас, който добави, че има и към 8000 души, които не са в листата, тъй като не се знае по кое време са изчезнали, само че също липсват.

Най-много хора в последните 50 години са потънали в неопределеност в североизточния щат Тамаулипас, който граничи с Тексас, 10 032 души. На вторo място в черната статистика е западния щат Халиско с 9 286 изчезнали.

В последните години в Мексико се води изпълнена с принуждение борба сред незаконните организации кой да управлява преноса на кокаина от Южна Америка към Съединени американски щати. През 2018 година беше регистриран антирекорд за най-вече убийства, не по малко от 33,3 хиляди.

През 2006 година президентът Фелипе Калдерон разгласи война на картелите и включи в битката с тях армията. Беше реформирана федералната полиция и беше оповестена премия за най-известните наркобарони.

Подобна беше политиката и на идващия президент Енрике Пеня Нието, по чието време беше задържан най-известният наркобарон Хоакин Гузман, прочут като Ел Чапо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР