Повече от 500 учени от седем университета в австрийската столица

...
Повече от 500 учени от седем университета в австрийската столица
Коментари Харесай

Детският университет във Виена очаква 3500 студенти

Повече от 500 учени от седем университета в австрийската столица оферират общо 345 лекции за 3500 деца на възраст от 7 до 12 години - това е формулата на Детския университет във Виена, който тази година ще се организира от 8 до 19 юли, научи ДУМА от Община Виена - Международни офиси - София. Участието е гратис, а изпитите са неразрешени! Освен лекции на немски език, ще има занятия и на британски, италиански, китайски и български.
Седем виенски висши образователни заведения отварят вратите си за любопитни деца на възраст сред 7 и 12 години. През двете летни седмици те ще имат опция да посещават разнообразни лекции, семинари и уъркшопове в същински университети, като всички лекции са безвъзмездни. Най-младите " студенти " могат да подберат програмата си и онлайн. Всяко дете на възраст от 7 до 12 години, без значение от кое учебно заведение и с какъв триумф, може да се запише за най-вече седем лекции, два семинара и два уъркшопа.
Разнообразната стратегия разрешава на децата да се потопят в разнообразни области на науката - от архитектура до стопанска система, опазване на здравето, природа, език и просвета и чак до история. Тазгодишната тематика " гражданско присъединяване " предлага богата стратегия. Например децата ще научат какво значи приобщаване и за какво тяхното мнение има значение. За връзката сред тикток и политиката ще приказва Софи Лехелер, информационен специалист във Виенския университет. Младите студенти, които се интересуват от банково дело, ще имат опция да се срещнат с членовете на управленията на огромни банки и да ревизират финансовите си умения в особено готова викторина.
Под мотото " Да създадем дружно един по-добър свят " децата ще се занимават с тематики като правдивост, резистентност и човешки права. В програмата са включени и други настоящи тематики като климат, сила и околна среда. Децата ще имат опция и да надникнат в бъдещия свят на труда, да прегледат преимуществата и минусите на изкуствения разсъдък и да открият нови благоприятни условия за кариера посредством семинари.
Организаторите са подготвили още доста други забавни тематики от най-различни области на науката. Но ваканцията е на първо място време за отмора и забавление и по тази причина изпитите в Детския университет са строго неразрешени. Ученето се трансформира в игра, която продължава и в междучасията. А в обедната отмора отваря порти детската менза. Обучението приключва с формалното връчване на дипломи от Детския университет - също като при огромните.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР