Повече от 500 туристи, които бяха блокирани в планината на

...
Повече от 500 туристи, които бяха блокирани в планината на
Коментари Харесай

Евакуираха над 500 туристи от връх Ринджани след земетресението в Индонезия

Повече от 500 туристи, които бяха блокирани в планината на индонезийския остров Ломбок след земетресение, бяха безвредно евакуирани, оповестява БиБиСи.

Земетресение от 6,4 в неделя провокира свличания към планината Ринджани, прекъсвайки пътищата за евакуация. Повечето от туристите и водачите съумяват да се спасят, откакто е открит безвреден маршрут, само че някои са евакуирани с хеликоптер. Най-малко 16 души починаха при земетресението и повече от 330 са ранени.

Спасителите към момента чакат да смъкват индонезийски туристи, умрял от падащи скали, има и умрял малайзийски екскурзиант. Вулканът, който се издига на 3 226 м над морското ниво, вторият най-голям в Индонезия, е обичано място за посещаване на туристи.

Говорителят на организацията за бедствия Сутопо Пурво Нугрохо разяснява пред Агенция Франс Прес, че 543 души са стигнали в подножието на планината до понеделник вечер, всички те са " изтощени, само че в положително положение ".

Стотици хора в Ломбок са без дом и са настанени във краткотрайни лагери, в резултат на трусовете.

Обществото бързо се заема дружно да ремонтира развалени здания, в това число и единствената здравна клиника в града, възвръщат се електричеството и чистата вода.

Регионът от ден на ден разчита на туризма и в този момент, когато планината е затворена за туристи, бизнесът е обезпокоен. " Имах толкоз доста интернационалните анулации. Надявам се локалните към момента да идват и да почиват тук ", разяснява Хугенг, който ръководи хотел в подножието на връх Ринджани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР