Повече от 500 мигранти са пристигнали през последните часове в

...
Повече от 500 мигранти са пристигнали през последните часове в
Коментари Харесай

Над 500 мигранти влязоха незаконно по море в Испания

Повече от 500 мигранти са пристигнали през последните часове в разнообразни лодки на Балеарските и Канарските острови, Мурсия, Андалусия и района на Валенсия. Сред тях е имало три бременни дами, няколко малолетни и даже един умрял мъж. За първите 9 месеца на тази година е записано близо 54% нарастване на противозаконните мигранти, навлизащи на територията на Испания по море в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Това е следващото всеобщо настъпление на мигранти в един ден от началото на тази година. Само на Балеарските острови са дебаркирали 18 лодки с 230 мигранти на борда. На брега на Мурсия Гражданската армия и морските спасители са прихванали общо 10 лодки, пренасящи 103 алжирски емигранти, 87 от които мъже, пет дами и единадесет малолетни. На Канарските острови са пристигнали 118 мигранти.

В една от лодките, акостирала на Гран Канария, измежду 45-те души на борда е имало и един умрял, оповестиха от Червения кръст. На към 140 километра от брега на Аликанте са избавени 21 мигранти в две бедстващи лодки и по този начин общия брой на избавените за последните 24 часа единствено в района на Валенсия надвиши 94 души.

Продължава търсенето на оживели при корабокрушение на лодка до нос Трафалгар, на която се допуска, че е имало 28 души. До в този момент са открити телата на 10 от тях.

По данни на Министерството на вътрешните работи тази година противозаконните мигранти в Сеута са скочили със 142 %, а на Канарските острови с 47 на 100.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР