Повече от 500 000 украинци са били депортирани в отдалечени

...
Повече от 500 000 украинци са били депортирани в отдалечени
Коментари Харесай

Зеленски: Русия депортира повече от 500 000 украинци

Повече от 500 000 украинци са били депортирани в отдалечени райони на Руската федерация. Това съобщи . Той направи изказването по време на послание към исландския парламент, съобщи " Укринформ ".
 Зеленски: 150 души са били евакуирани от
Зеленски: 150 души са били евакуирани от " Азовстал ", над 300 други - от Мариупол

По думите му, на хората се оказва здравна и финансова помощ, поддръжка при възобновяване на документи и връзка с близки

" Повече от 500 000 наши хора към този момент са депортирани в Русия. Те бяха принудени да отидат там. Всичко им е взето. Взети са персонални документи. Остават без никакви средства за връзка. Изпращат се в отдалечени региони на непознати земи, отдалечени райони на Русия. Там се пробват да асимилират силите на 500 000 депортирани хора " , сподели президентът.

Зеленски акцентира, че т ова е голям брой, който за съпоставяне надвишава общото население на Исландия.

Както заяви " Укринформ ", базирайки се на изказването на комисаря на Върховната Рада (парламента) по правата на индивида Людмила Денисова, съветските сили към този момент са депортирали към 1 милион украинци, от които 182 000 са деца.
 Русия евакуирала повече от 1 млн. души от Украйна
Русия евакуирала повече от 1 млн. души от Украйна

Получени са 2 753 625 молби от 2 132 обитаеми места на Украйна с претенции за евакуация

Припомняме, че Русия от своя страна заяви в края на април за евакуирани над 1 млн. души. Но съветските управляващи настояват, че това е непринудено решение на хората и се получават доста молби за леговище в Русия.

Според Москва, към 27 април са били получени 2 753 625 молби от 2 132 обитаеми места на Украйна с претенции за евакуация в Руската федерация, Донецката и Луганската национални републики, както и в териториите на Запорожка, Николаевска, Харковска и Херсонска области, следени от съветски въоръжени сили.

Също по този начин, през днешния ден не престават напъните

Смята се, че към 200 цивилни към момента се крият в бункери в завода. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че би трябвало да се направи всичко, с цел да " изкарат хората от тези пъклен пейзажи ".

В Мариупол продължава блокадата на завода " Азовстал ", а трети ден продължава и обновеният взлом на съветските войски за преодоляване на територията на завода. Вчера заместник-командирът на батальона " Азов " Святослав Паламар, който се намира в подземията на стоманодобивния цех с видеообръщение, прикани президента Володимир Зеленски и международната общественост за евакуация на цивилните и грижа за ранените военни, " умиращи в ужасна мъка от незадоволително лекуване ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР