Повече от 500 000 души са напуснали Украйна, за да

...
Повече от 500 000 души са напуснали Украйна, за да
Коментари Харесай

Над 500 хиляди бежанци са напуснали Украйна, съобщи ООН

Повече от 500 000 души са напуснали Украйна, с цел да намерят леговище в няколко прилежащи страни от началото на огромната съветска военна атака в четвъртък, написа през днешния ден в Туитър Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди, представен от Франс прес.

Според последни калкулации, изпратени малко по-рано от организацията на Организация на обединените нации, са регистрирани 499 412 бежанци, в това число 281 000 единствено в Полша.

Сн.: АП/БТА

От началото на тежките боеве, които опълчват съветските войски на украинската войска, цивилните се пробват по всевъзможен начин да стигнат до прилежащите страни, с цел да намерят заслон.

С препълнени влакове, с коли и от време на време пешком с нищожен багаж, главно дами и деца – мъжете, подлежащи на готовност, нямат право да напущат Украйна – се устремяват към границата.

Според последни данни Унгария е приела 84 586 бежанци, Молдова над 36 000, а Румъния и Словакия по към 30 000 всяка. Украинските жители са освободени от визи за Европейския съюз и в частност за Швейцария.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР