Повече от 50 млн. души в САЩ са получили поне

...
Повече от 50 млн. души в САЩ са получили поне
Коментари Харесай

Повече от 50 млн. души в САЩ са получили първа доза ваксина

Повече от 50 млн. души в Съединени американски щати са получили най-малко една доза ваксина против COVID-19. Това демонстрират данните на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), представени от ДПА.

До момента са приложени общо 76 милиона дози. Повече от 25 милиона души към този момент са получили и двете дози от прилаганите двудозови ваксини.

От декември хората в Съединени американски щати са имунизирани с ваксини на Pfizer/BioNTech или Moderna, всяка от които изисква слагането на две дози.

Но скоро ще се употребява и трета ваксина: Администрацията по храните и медикаментите в събота даде незабавно утвърждение за еднодозовата ваксина на американската компания Johnson & Johnson.

Ваксинациите в Съединени американски щати започнаха постепенно, само че неотдавна набраха скорост. Координаторът на ковид в Белия дом Джеф Зиентс съобщи в понеделник, че в последно време са прилагани приблизително 1,7 милиона дози ваксини дневно.

Директорът на CDC Рошел Валенски обаче предизвести, че броят на новите инфекции и смъртни случаи е плато на високо равнище.

Ежедневно се оповестява за малко над 67 000 нови инфекции и близо 2000 смъртни случая, сподели тя. Въпреки че това е доста по-ниско от преди няколко месеца, това не е причина да звучи изцяло ясно, сподели тя.

Валенски е угрижен, че някои страни желаят да стартират да анулират рестриктивните мерки, свързани с ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР