Повече от 50 медали завоюваха ученици от ППМГ „Акад. Иван

...
Повече от 50 медали завоюваха ученици от ППМГ „Акад. Иван
Коментари Харесай

Ученици от ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца завоюваха медали от международно състезание /снимки/

Повече от 50 медали завоюваха възпитаници от ППМГ „ Акад. Иван Ценов "-Враца в трите извършени кръга на интернационалното съревнование „ Математика без граници “, оповестиха от школото.
В конкуренцията взеха присъединяване млади математици от Австралия, Азербайджан, Афганистан, България, Виетнам, Естония, Индонезия, Киргистан, Казахстан, Китай, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Северна Македония, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан и Филипините. Турнирът е за възпитаници на възраст от 7 до 18 години, разпределени в 9 възрастови групи.
С най-хубав резултат, измежду учениците от ППМГ – извоювани 2 златни и 1 сребърен орден са Денислав Ценов от 5 клас и Виктория Сиракова от 6 клас. С 1 златен и 2 сребърни медала е Георги Господинов от 11 клас. С 1 сребърен и 2 бронзови медала са шестима ученици на гимназията – Петър Ганчев и Теодора Христова от 5 клас, Нина Рачева, Божидар Дончев и Йоана Пащрапанска от 6 клас, и Георги Игнатов от 11 клас. С по два медала от трите кръга на надпреварата са четирима ученика – Алекс Манчев, Рая Станчева от 5 клас, Радина Петрова от 6 клас и Катрин Петрова от 8 клас. Други 17 ученици на ППМГ са завоювали единствено по едно влиятелно отличие от надпреварата.
Финалът на осмото издание на интернационалното съревнование „ Математика без граници “ ще бъде на 6, 7 и 8 август 2021 година в Несебър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР