Повече от 50 загинаха при пожар в сграда в Йоханесбург в Южна Африка

...
Повече от 50 души загинаха при пожар, който обхвана пететажна
Коментари Харесай

Повече от 50 души загинаха при пожар, който обхвана пететажна сграда в центъра на Йоханесбург в четвъртък, съобщиха службите за спешна помощ на южноафриканския град.

Десетки други бяха ранени, някои страдащи от вдишване на дим, и бяха откарани за лечение в местни болници, каза говорителят на Службите за управление на извънредни ситуации Робърт Мулаудзи.

„Намираме се на 52 тела, които извадихме, а също и на 43 хора, които са получили леки наранявания“, каза Мулаудзи пред местната телевизия ENCA.

Пожарникарите, които бяха извикани на мястото на инцидента, потушиха пламъците и операциите по издирване и възстановяване продължаваха.

„Ние се движим етаж по етаж, извършвайки извличането на тези тела“, каза Мулаудзи, добавяйки, че се очаква броят на загиналите да нарасне.

Не е ясно какво е причинило пожара, който избухна през нощта.

Сградата, която е евакуирана, се намира в изостанал район на това, което е бил бизнес район на икономическия център на Южна Африка и е била използвана като неофициално селище, каза Мулаудзи.

Телевизионни кадри показаха пожарни камиони и линейки пред червено-бялата сграда с изгорели прозорци, която беше отцепена от полицията.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР