Повече от 50 000 деца и 200 000 възрастни трябва

...
Повече от 50 000 деца и 200 000 възрастни трябва
Коментари Харесай

Киев евакуира 250 000 души от Донецк


Повече от 50 000 деца и 200 000 възрастни би трябвало да изоставен Донецкия район на Украйна по време на евакуация.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6505
Намеренията са на Киев, а украинският заместител министър-председател Ирина Верешчук прикани за всеобща евакуация откакто и президентът Володимир Зеленски направи това в обръщението си към нацията.

" Тези, които ще се изтеглят, би трябвало да се обадят на администрациите на място или да пишат онлайн в чатботове. Хората, които дойдат за евакуация, ще бъдат взети и превозени до мястото на евакуация. Може да е рейс или трен ", твърди Верешчук.

Вицепремиерът твърди, че са взети под внимание всички неточности от предходните евакуации, хората ще получат както първа здравна помощ, по този начин и финансова помощ, а и документ за вътрешно разселени лица.

" Разбираме, че някой не желае да се изтегля. За тези хора има избран формат на отвод. Съществува персонална отговорност. Но дублирам: няма да има нито газ, нито отопление, нито електричество ", декларира Верешчук.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски също съобщи, че евакуацията е нужна. Властите задължиха жителите на Донецка област да се изтеглят.

" Всичко е проведено, цялостен конвой, цялостно подпомагане. Необходимо е единствено решение на самите хора. Отидете си, ние ще ви помогнем. Ние не сме Русия, за нас всеки живот е значим ", добави украинският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР