Повече от 4100 проверки са извършили държавните горски предприятия и

...
Повече от 4100 проверки са извършили държавните горски предприятия и
Коментари Харесай

МЗХГ: Повече от 4100 проверки на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

Повече от 4100 инспекции са направили държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите в последните 4 дни. В резултат на контрола в интервала сред 1 и 4 април в това число са формирани 71 акта и 50 констативни протокола.

В посочения интервал чиновниците в държавните предприятия са осъществили 1 770 инспекции. Инспектирани са 853 обекта за рандеман на дървесина, 636 транспортни средства, както и 3-ма ловци, 13 рибари и 265 други физически лица. Съставени са 35 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 6,4 пространствени кубически метра дърва, едно моторно транспортно средство и един моторен трион.

От 1 до 4 април горските инспектори от районните дирекции по горите са направили 2390 инспекции. Под надзор са минали над 200 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 270 обекта за рандеман на дървесина, повече от 1160 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 755 рибари и физически лица. В четирите дни са формирани общо 50 констативни протокола и 36 акта за открити нарушавания, с които са арестувани общо 36,50 кубика дърва за огрев и едно моторно транспортно средство.

Горски инспектори от РДГ Берковица са задържали наоколо до с. Белотинци моторно транспортно средство, натоварено с 22 кубика широколистни дърва за огрев. Дървата са били маркирани с контролна горска марка и индустриална марка, записана на склад в софийско. Водачът на транспортното средство не е показал на проверяващите превозен билет. Работата по случая продължава.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР