Повече от 4000 проверки за 4 дни са извършили инспекторите

...
Повече от 4000 проверки за 4 дни са извършили инспекторите
Коментари Харесай

Повече от 4000 проверки за 4 дни на държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите

Повече от 4000 инспекции за 4 дни са направили инспекторите от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите. Проверките са осъществени в интервала от 15-и до 18-и април в това число, а вследствие на контрола за формирани 68 акта и 41 констативни протоколи.

В посочения интервал чиновниците в държавните предприятия са провели 1849 инспекции. Контрол е осъществен на 866 обекти за рандеман на дървесина, на 667 транспортни средства, на 55 ловци, 11-риболовци и други 250 физически лица. Съставени са 20 акта по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 48,10 пространствени кубически метра дърва, 2 каруци, два моторни триона и 3 други инструмента за дърводобив.

През последните 4 дни 117 екипа на Регионалните дирекции по горите са направили 2204 инспекции. Инспектирани са 260 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, 250 обекта за рандеман на дървесина, 922 транспортни средства, транспортиращи дървесина, трима ловци, 43 рибари и 728 физически лица. В резултат на контрола чиновниците са съставили общо 41 констативни протоколи и 48 акта за открити административни нарушавания, в резултат, от които са арестувани общо 38,70 прочие м3 дърва за огрев, 2 моторни транспортни средства и една каруца.

Трите непрекъснати контролни горски пункта в региона на Регионална дирекция по горите гр. Пазарджик са тествани общо 238 транспортни средства, транспортиращи дървесина от три екипа, като в хода на осъществените инспекции на ПКГП е открито едно нарушаване на горското законодателство, изразено в превозване на дървесина с товарно моторно транспортно средство, което не е снабдено GPS – устройство. За установеното нарушаване е формиран един констативен протокол от чиновници на РДГ Пазарджик, като следва да бъде формиран акт.

През горепосочения интервал чиновници на РДГ София са открили, че в обект за рандеман на дървесина, попадащ в горска територия – държавна благосъстоятелност, находяща се в землището на гр. Ихтиман, Търговско предприятие „ ДГС Ихтиман “ е осъществен рандеман на 28 бр. дървета от дървесните типове зимен дъб и цер, немаркирани в основата им с контролна горска марка. За установеното нарушаване е формиран акт на лицето, получило позволителното за сеч, с което е позволен добива на дървесина от обекта.

Установените нарушавания през интервала са изразени най-вече в рандеман на дървесина от немаркирани дървета, превозване и предпазване на немаркирана дървесина и/или непридружена с превозен билет, превозване на дървесина с транспортни средства, с не функциониращи GPS – устройства, както и с транспортни средства, които не са снабдени с проследяващи устройства, построени системи за непрекъснато видеонаблюдение на обекти, в които постъпва, преработва се и се прави търговия с дървесина, неотговарящи на нормативните условия, осъществяване на действия в горски територии без владеене на позволение за достъп и други.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР