Повече от 40% от жените са със затлъстяване.Епидемията от затлъстяване

...
Повече от 40% от жените са със затлъстяване.Епидемията от затлъстяване
Коментари Харесай

Епидемията от затлъстяване в САЩ се засилва

Повече от 40% от дамите са със затлъстяване.

Епидемията от затлъстяване в Съединени американски щати се ускорява, като за пръв път повече от 40% от дамите са със затлъстяване, съобщи Българска телеграфна агенция. Стойностите за страдащите от затлъстяване измежду мъжете и дамите в Съединени американски щати бяха относително непрекъснати към 10 години. Напоследък обаче броят на дамите с този проблем внезапно се усили и те в този момент са над 40%, при 35% за мъжете.

Данните са оповестени от Федералния център за надзор и профилактика на инфекциозните болести в две публикации на изданието на Американската здравна асоциация. Специалисти ги дефинираха като „ стряскащи ”.

Общо към 38% от възрастните са със затлъстяване. При децата процентът е неизменен – 17, само че при младежите се е нараснал от 1988 година и в този момент е 21%.

Затлъстяването измежду дамите е по-голямо, в сравнение с измежду мъжете и в други страни. Според Световната здравна организация 15% от дамите по света са със затлъстяване, при 11% от мъжете.

Затлъстяването е един от водещите здравословни проблеми, тъй като може да провокира диабет, сърдечносъдови болести и други проблеми.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР