Повече от 40 години ремонт на виадуктите в страната не

...
Повече от 40 години ремонт на виадуктите в страната не
Коментари Харесай

Ремонтират три виадукта на магистрала Хемус и два на Тракия

Повече от 40 години ремонт на виадуктите в страната не е юридически, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". В момента се укрепват колоните на виадукт " Коренишки дол "  на автомагистрала " Хемус ". 

Според специалисти това е едно от оборудванията в страната в най-тежко положение и ремонтът му е наложителен. До края на октомври се чака да завърши ремонтът на дясното платно, а през идната година да се ремонтират колоните на лявото платно. Обясниха още, че целият виадукт е бил неприятно поддържан и не е добре изработен.

До края на годината следва да стартират още пет ремонта на виадукти в страната – три виадукта на автомагистрала " Тракия "  и два на " Хемус ". Те ще стартират в края на летния сезон, когато се чака и придвижването да не бъде толкоз интензивно.

" В момента се ремонтират три от виадуктите на автомагистрала " Хемус ", два на автомагистрала „ Тракия ”. Предстоят още три на автомагистрала „ Тракия ” и два на автомагистрала „ Хемус ”. Повече от 35 – 40 години, откогато са издигнати тези виадукти не е правено нищо по тях. На един виадукт би трябвало сред 8 и 10 години да се вършат профилактични поправки, с цел да не се позволява това положение, което е сега ”, съобщи инж. Светослав Глосов, ръководител на УС на АПИ.

Ремонтът на автомагистрала " Хемус " ще коства 25 млн. лева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР