Повече от 40 души все още са блокирани в кабинкови

...
Повече от 40 души все още са блокирани в кабинкови
Коментари Харесай

Над 40 души все още са блокирани след катастрофата с лифт в Анталия

Повече от 40 души към момента са блокирани в кабинкови лифтове в Южна Турция в събота, 19 часа след като подпорен дирек се срути и се сблъска с една от капсулите. Един човек почина, а други седем са потърпевши.

Катастрофата е станала към 17.30 часа в петък покрай град Анталия по време на натоварения празник Еид ал-Фитр. Операциите по спасяването на блокираните продължиха през цялата нощ.

" 128 жители в 16 капсули бяха избавени при сложни условия ", сподели Окей Мемис, шеф на турската организация за търсене и избавяне AFAD, пред медиите в събота сутринта. По думите му спасяването на 43 други в осем оставащи кабинки продължава. Спасителите се надяват да приключат избавителните интервенции преди привечер.

Загиналият е мъж на 54 години от Турция, заяви държавната Анадолска организация. Ранените са шестима турски жители и един киргизстанец, измежду които две деца. Те бяха избавени от хеликоптери на бреговата защита.

Общо 543 души и седем хеликоптера вземат участие в избавителните интервенции, включително екипи от AFAD, бреговата защита, противопожарни екипи и планински екипи от разнообразни елементи на Турция, споделиха публични лица.

Петък беше последният ден от тридневния формален празник в Турция, отбелязващ края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. По мотив празника голям брой фамилиите посетиха крайбрежните курорти.

Кабинковият въжен превоз транспортира туристи от плажа Коняалти до ресторант и платформа за наблюдаване на върха на 618-метровия връх Тунектепе. Управлява се от община Анталия. Линията на кабинковия въжен превоз беше приключена през 2017 година и получи съществена ревизия при започване на годината, както и рутинни инспекции през цялата година.

Главната прокуратура на Анталия е почнала следствие. За определяне на аргументите за случая е назначена експертна комисия, включваща машинни и електроинженери и специалисти по сигурност и здраве.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР