Повече от 40 000 мигранти са прекосили Ламанша до момента

...
Повече от 40 000 мигранти са прекосили Ламанша до момента
Коментари Харесай

Над 40 хиляди мигранти са достигнали Великобритания през Ламанша от началото на 2022 г.

Повече от 40 000 мигранти са прекосили Ламанша досега от началото на годината, заяви Би Би Си, представена от БНР. Това е най-високата численост, откогато се води статистика от 2018 година.

Миналата година мигрантите са били малко над 28 500, а през 2020 година едвам 8000. Официални данни за потока от мигранти през Ламанша ще бъдат оповестени през днешния ден от Министерството на защитата. Британското държавно управление се надява, че проектите му да изпраща някои от мигрантите до Руанда, до момента в който се преглеждат техните молби за леговище, ще накара хората да се въздържат от рисковото пресичане на Ламанша.

През последните две седмици неприятното време ненапълно оказа помощ на Министерството на вътрешните работи да понижи броя на мигрантите държани в центъра " Манстън " в графство Кент, който бе съществено претъпкан. В някакъв миг там се намираха 4000 души при потенциал от 1600. В събота обаче времето се усъвършенства и малко повече от 100 мигранти незабавно са използваха опцията да доближат южните британски крайбрежия с дребни лодки, оповестиха от бреговата защита.

Патрулите по френския бряг до момента не съумяват да предотвратят прекосяванията.

По-рано през седмицата от " Даунинг стрийт " оповестиха, че британско-френските договаряния за договорка за справяне с казуса са в заключителната си фаза. Британският министър председател Риши Сунак и френският президент Еманюел Макрон разискаха въпроса на първата им среща в Египет, където участваха в международната климатична конференция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР