Повече от 4 милиона млади европейци не са успели да

...
Повече от 4 милиона млади европейци не са успели да
Коментари Харесай

Четири милиона млади европейци са безработни

Повече от 4 милиона млади европейци не са съумели да си намерят работа през 2016 година, а процентът за дълготрайната безработица остава висок. Това сочат данните, събрани в алманах, направен от Контактния комитет на висшите одитни институции в Европейски Съюз.

Сборникът „ Младежката безработица и интеграцията на младежите на пазара на труда “ се основава на одитни отчети на българската Сметна палата и на Върховните одитни институции в още 12 страни членки на Европейски Съюз, осведоми NOVA.

Сред изводите и констатациите, представени в сборника, се показва, че осъществяваните изследвания за реализацията и миграцията на приключилите висше обучение у нас не са ефикасни заради няколко аргументи, измежду които неналичието на ясни цели и на регламентирани функционалности за събиране на информация.

Младежката безработица е измежду челните задания на множеството страни членки на Европейски Съюз и европейските институции. Поддържането на високо равнище на претовареност е основна цел от тактиката „ Европа 2020 “ на Европейския съюз и страните членки, които влагат средства в откриването на работни места. Тези вложения се подкрепят със средства от фондовете на Европейски Съюз.

Сборникът разкрива още спомагателна информация по отношение на последните трендове в младежката безработица в Европа и ролята на Европейски Съюз за битката с нея.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР