Повече от 37 000 са установените нарушители при акция Скорост.

...
Повече от 37 000 са установените нарушители при акция Скорост.
Коментари Харесай

Над 37 000 са установените нарушители при акция Скорост

Повече от 37 000 са откритите извършители при акция " Скорост ". Това съобщи началникът на Пътна полиция комисар Росен Рапчев в изявление за bTV. Засечените с превишена скорост дневно са повече от 5000.
Като причина да заловят толкоз доста извършители той уточни, че разполагат с повече механически средства. Другата причина е човешкият фактор.
" В акцията " 24 часа скорост " бяха ангажирани доста повече чиновници, в сравнение с всекидневно вършим тези акции. Хората, без значение от това, че бяха известени, отново са доста ", добави Росен Рапчев.
" За 24 часа установихме над 10 000 извършители , което не приказва добре за отговорността на всеки един лидер ", разяснява Рапчев.
" Независимо, че акцията за скорост е завършила, контролът към момента продължава и той е всекидневен ", подсети началникът на Пътна полиция.
Рапчев разясни, че санкциите ще се връчват на място. За предходната година връчените по този метод санкции са над 82 000.
" През 2018 година сред 25% и 30% се е повишило заплащането на санкциите, което е сериозен растеж. Връчването е най-основният метод за влияние върху нарушителите. Повечето от тях са на юридически лица. Гражданинът може да заявява в 14-дневен период кой е действителният ползвател на автомобила през това време и би трябвало да се преиздаде електронния фиш ", изясни Росен Рапчев.
Статистиката сочи, че злополуките през 2018 година са 2219, а починалите са 216 души. Инцидентите с пешеходци са 1731, починали са 120 души. Произшествията с велосипедисти са 362, а жертвите – 2.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР