Повече от 360 хиляди туристи са почивали досега в област

...
Повече от 360 хиляди туристи са почивали досега в област
Коментари Харесай

Повече от 360 хиляди туристи са почивали досега в област Бургас

Повече от 360 хиляди туристи са почивали до момента в област Бургас. В това число 265 хиляди българи и към 101 хиляди чужденци са пренощували в местата за настаняване в област Бургас от началото на летния сезон досега, сочат данни на Единната система за туристическа информация, които вицепремиерът Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и показа на срещата си с сектора в Поморие.

Тя разясни, че от юни до началото на август максимален брой туристи в местата за настаняване е посрещнала община Несебър над 170 хиляди В община Поморие гостите са близо 22 хиляди, от които българите са повече от 18,7 хиляди Има туристи от Германия, Румъния, Полша, Украйна и други.

Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с бизнеса в Поморие

В Слънчев бряг пренощувалите в местата за настаняване са над 87 хиляди Общо за същия интервал в трите Черноморски области в местата за настаняване са нощували малко над 379 хиляди българи и 206 хиляди чужденци. Броят на българите във всички места за настаняване от началото на годината до 4 август е над 1,5 млн. Министър Николова цитира и данни от ЕСТИ, съгласно които от началото на летния сезон – 1 юни досега общо пренощувалите лица в местата за настаняване в цялата страна са 992 хиляди

От тях българите са над 743 хиляди, а чужденци над 248 хиляди При чужденците максимален е броят на румънските туристи над 113 хиляди, немските са 31 хиляди, полските са над 31 хиляди, а чешките - над 14 хил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР