Повече от 350 души от над 100 семейства ежеседмично са

...
Повече от 350 души от над 100 семейства ежеседмично са
Коментари Харесай

Сдружение с нестопанска цел помогна на над 100 семейства

Повече от 350 души от над 100 фамилии ежеседмично са подпомагани с доставка на хранителни артикули и санитарни такъми по време на изключителното състояние. Това стана ясно през днешния ден от доклада за изразходваните средства, събрани в благотворителната акция на  доброволците от Сдружението с нестопанска (СНЦ) „ Брат за брата “ в Стара Загора, която се реализира с поддръжката на Община Стара Загора.
По дарителската сметка на сдружението са събрани близо  48 хиляди лв.. С част от тях са обезпечени пакети с най-необходимите артикули за старозагорци, потърпевши от изключителното състояние - изгубили работата си или били в неплатен отпуск. Изразходваните средства са малко над 16 хиляди лв., а останалите средства - близо 32 хиляди лв., ще се съхраняват за покриване на разноските и в поддръжка на нуждаещи се при възможна втора вълна на разпространяване на ковид през идните месеци. Ако няма такава, парите ще се разпределят за деца, които имат потребност от скъпоструващо лекуване, обясниха ръководителите на " Брат за брата " Антон Лазаров и Евгени Иванов.
„ Десетки са фирмите от града, които поддържаха акцията с хранителни и нехранителни артикули “, показа Лазаров и благодари на Спортния клуб по лов на риба с ръководител Валентин Тотев, чиито членове са съдействали за превозването на пакетите. За идеята хранителни артикули са дарени от локалната конструкция на Български червен кръст, а родителите на малчугани от детска градина „ Светулка “също са дарили полагащите им се хранителни артикули. Лазаров особено благодари на шефа на „ Социално подкрепяне “ Павлина Делчева, която оказване помощ при определяне достоверността и доказване на потребностите от заявителите.
От сдружението оповестиха родолюбив онлайн конкурс, в който ще могат да се включат деца и възпитаници до 12 години. Те би трябвало да изпратят видеоклип,  в който рецитират патриотични стихове, а тримата, събрали най-вече лайкове, ще получат ваучер за закупуване на книги и училищен принадлежности на друга стойност.
" Брат за брата " е основано преди три години и в него членуват към 50 мъже на възраст от 20 до 38 години. За интервала след формалната му регистрация преди повече от година и те са организирали и проведели няколко благотворителни акции.
Заместник-кметът на Милена Желева пък заяви по време на конференцията, че паричните средства по дарителската сметка, открита от Община Стара Загора в поддръжка на битката с ковид са 93 555 лв.. С 60 хиляди от тях с решение на общинския съвет е закупен съвременен респираторен уред за потребностите на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) „ Проф. доктор Стоян Киркович “, а с останалите средства са купени защитни средства.
Над 200 хиляди лв. от общинския бюджет са били отделени за закупуване на дезинфектанти, маски, ръкавици и защитни средства, както и за възнаграждение на ексклузивен труд на работещите, които правиха доставка на пакетирани храни и медикаменти през почивните и празничните дни. По-голяма част от ресурсите са употребявани закупуване на материали за обеззаразяване на публични места, както и за обезпечаване на безплатните услуги през този интервал - за потребителите на Млечна кухня, Диетичния стол и Социалния патронаж. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР