Повече от 35% от учителите са ваксинирани поне с една

...
Повече от 35% от учителите са ваксинирани поне с една
Коментари Харесай

Денков: За сега няма причина да се преминава масово към онлайн обучение

Повече от 35% от учителите са имунизирани най-малко с една игла. Карантинираните не престават да са под 1%. Най-много са те във Видин – 1,58%, а минимум във Враца – 0,26%. Тези данни заяви министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след откриването на академичната година в Медицинския университет (МУ) в София през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Министерството. 

„ При учениците обстановката към този момент е спокойна – тези, които учат от отдалеченост поради заболяване или контакт, са по-малко от предходната седмица – 0,63%. Карантинираните паралелки и групи в детски градини са 211. Следим обстановката всеки ден. Засега няма причина да се минава всеобщо към онлайн образование “, уточни министърът.

„ Последните две години демонстрираха по какъв начин една здравна рецесия може да прелее в икономическа, обществена и политическа. Развитието на пандемиите неведнъж е променяло историята на Земята. Изчезвали са цивилизации, въздигали са се други съгласно това по какъв начин са реагирали на една или друга здравна заплаха. В този смисъл от вас като бъдещи медици зависи по какъв начин България ще се оправи с провокациите и какво ще бъде нейното бъдеще “, сподели проф. Денков пред студентите в МУ-София.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР