Повече от 34 000 дози от препарата на Пфайзер срещу

...
Повече от 34 000 дози от препарата на Пфайзер срещу
Коментари Харесай

Украйна бракува 34 000 дози ваксини срещу коронавирус

Повече от 34 000 дози от препарата на " Пфайзер " против ковид ще бъдат унищожени в поради нарушавания на наредбите за предпазване на имунизациите. Това заяви министърът на опазването на здравето на страната Виктор Ляшко, представен от БГНЕС.

„ В началото на лятото при доставката на към 34 000 ваксини " Пфайзер " беше позволено нарушаване на температурния режим, надлежно тези ваксини не бяха позволени за имунизация на популацията и останаха на склад “, сподели още Ляшко и добави, че тези ваксини ще бъдат изхвърлени на 30 септември.
 Украйна обмисля наложителна имунизация за държавни чиновници Украйна обмисля наложителна имунизация за държавни чиновници
Министерството на здравеопазването на Украйна разгласи, че счита да предложи въвеждането на наложително имунизиране против Covid на опреде...

Министърът разяснява и други ваксини с изтичащ период. " Що се отнася до информацията за 1,4 хиляди ваксини, създадени от AstraZeneca, те се употребяват преди приключването им. Утре е последният ден от тяхното потребление. Днес са инжектирани 700 дози, на следващия ден ще бъдат употребявани и останалите 700 дози. Така тази ваксина ще бъде изцяло усвоена ", сподели министърът.

По-рано Кабинетът на министрите на Украйна удължи „ адаптивната “ карантина до 31 декември. Този модел на карантина планува ограничавания в избрани райони. Въведени са четири зони на епидемиологична заплаха: „ зелена “, „ жълта “, „ оранжева “ и „ алена “. В " жълтата " зона хората би трябвало да носят маска на закрито и да съблюдават разстояние от 1,5 метра, могат да се организират всеобщи събития с присъединяване на не повече от един човек на четири квадратни метра, кина и зали на други културни институции могат да работят при потенциал от 50% от местата, спортните зали и фитнес центровете могат да одобряват клиенти на не повече от един човек на 10 квадратни метра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР