Повече от 3000 души са евакуирани от населените места на

...
Повече от 3000 души са евакуирани от населените места на
Коментари Харесай

3000 души евакуирани от Херсонска област заради Каховка

Повече от 3000 души са евакуирани от обитаемоте места на десния бряг на украинската Херсонска област . Още 133 души са избавени от територията на краткотрайно следения от съветските войски регион на левия бряг.

" Ако приказваме за десния бряг, тогава повече от 3000 души са евакуирани ", сподели вицепремиерът и министър на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии на Украйна Ирина Верешчук, представена от " Укринформ ".

Според нея множеството хора остават в Херсонска област, не желаят да се отдалечават от вкъщи си и да чакат водата да се отдръпна.

Тя добави, че хората в съветските региони живеят в специфични приюти и предложи хората да отидат в Закарпатска област, Западна Украйна, където ще им бъде обезпечен заслон и помощ.
 Взривяването на „ Каховка “ да взриви и цените на храните, чака Организация на обединените нации
Взривяването на „ Каховка “ да взриви и цените на храните, чака Организация на обединените нации

Очакват се тежки последствия за продоволствената сигурност

Правителственият чиновник означи, че евакуираните жители имат статут на вътрешно разселени лица и ще получат съответните заплащания до края на тази година.

По думите ѝ държавното управление, взаимно с интернационалните сътрудници, работи по въпроса за еднократните заплащания . Освен това е в действие държавната стратегия eRecovery.

13 страни към този момент оказаха помощ на Украйна за превъзмогване на следствията от гърмежа на язовира на Водноелектрическа централа " Каховка ".

Разрушаването на големия язовир " Нова Каховка " от руско време на река Днепър в Украйна ще окаже голямо влияние върху световната продоволствена сигурност, ще докара до повишение на цените на храните и може да аргументи проблеми с питейната вода за стотици хиляди. Това е тревожната прогноза на Организация на обединените нации.
 Източването на язовир Каховка в Украйна припомня за минали и сегашни войни
Източването на язовир Каховка в Украйна припомня за минали и сегашни войни

През 1941 година отстъпващите руски сили взривяват големия язовир Днепър в Запорожие, с цел да забавят немско нахлуване

Язовирът, част от водноелектрическата централа в Каховка, беше продънен в ранните часове на 6 юни, което докара до приключването на част от 18-те куб. км вода, съхранявани в него, да наводнят огромни площи в Южна Украйна.

Въпреки че не е ясно какво тъкмо е предизвикало пробойната, норвежки сеизмолози и американски спътници са засекли нещо, което наподобява като детонация. Украйна и Русия се упрекнаха взаимно за взривяването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР