Повече от 3000 души отидоха на шествието в подкрепа на

...
Повече от 3000 души отидоха на шествието в подкрепа на
Коментари Харесай

Над 3000 души в защита на правителството, изгониха депутат от БСП с картонче от ДС -

Повече от 3000 души отидоха на шествието в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков още при започване на събитието.

То се провежда зад Народното събрание, с цел да се избегнат конфликти с контраинициативата на Възраждане, която е на площада пред Народното събрание.

На мястото има доста служители на реда, също и кола за спешна помощ и пожарна кола. Звучат песни на " Подуене блус бенд ".

" Вярваме, че кабинетът Петков е застанал зад ясно написано съдружно съглашение и му е нужен цялостен мандат. Искат да го прекратят ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и копейките. Не желаеме ГЕРБ,не желаеме Движение за права и свободи, не желаеме ИНТ и Възраждане ", сподели първата ораторка на трибуната до катедралата " Александър Невски ".

Съпругата на премиера Кирил Петков - Линда, също пристигна на площада да го поддържа.

" Аз съм руснак, майка ми е рускиня, фамилията ми е директно обвързвано с войната в Украйна. Майка ми е била преди доста време под патроните. Имам нещо да кажа: Путин е военнопрестъпник, неговата война е античовешка, ние нямаме място в империалистическа Евразия нашето място е в Европа. Искам персонално да благодаря на Кирил Петков че ни откъсна от Газпром ", сподели екоактивистът Андрей Ковачев.

Според него ИТН са съучастници на закононарушение поради оттеглената поддръжка за кабинета.



Българска социалистическа партия депутатът от Емил Георгиев бе помолен да си тръгне от митинга, защото “агенти на държавна сигурност не са добре пристигнали на тези митинги ”.

Георгиев е ръководител на политически клуб Екогласност, която е съдружен сътрудник на Столетницата. При инспекция на претендентите за локалните избори през 2007 година той бе огласен от комисията за досиетата като конфиденциален помощник на някогашната Държавна сигурност към ОУ на Министерство на вътрешните работи във Видин с псевдоним Станислав.

И през днешния ден на митинга е бащата на премиера Петко Петков.

" Не желая речи да държа, аз съм тук поради Кирил и доста хора ще кажат - ето бащата пази сина си, не - това е общото сред нас, ние сме тук поради децата си, поради тяхното бъдеще ", сподели той.

Абонирайте се за канала на OFFNews в YouTube!

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР